Peters van TransSport

Graag stellen wij u voor aan de twee sportievelingen die het peterschap van TransSport op zich genomen hebben:

Luc Van Lierde en Laurent Thirionet

Luc Van Lierde
 

Luc Van Lierde (Brugge, 14 april 1969) is een Belgische triatleet. Hij won de Ironman Hawaï (2x), de Ironman Europe (1x) en de Ironman Mexico (1x). Ook werd hij tweemaal wereldkampioen op de lange afstand en eenmaal Europees kampioen triatlon op de olympische afstand.

Zijn internationale carrière begon in 1990, toen hij vierde werd op het wereldkampioenschap olympische afstand. Tussen 1990 en 1995 behaalde hij 3 keer de top 10 in het Europees kampioenschap triatlon. In 1995 won hij zilver op het wereldkampioenschap triatlon en ook zilver op het Europees kampioenschap olympische afstand.

In 1996 werd hij Europees kampioen op de olympische afstand en won zilver op het wereldkampioenschap olympische afstand. Hij won de 3/4 triathlon van Nice en werd vicewereldkampioen triatlon. Zijn grootste overwinning was die van de Ironman Hawaï. Hij won deze triatlon als eerste Europeaan in een recordtijd van 8:04:08.

In 1997 werd hij wereldkampioen triatlon op de lange afstand. Ook wint hij de Ironman Europe in Roth in een recordtijd van 7:50:27. Met deze tijd was hij snelste triatleer op de Ironman tot Marino Vanhoenacker deze tijd verbeterde in 7:45:58 op de Ironman Austria op 3 juli 2011. Wegens een operatie moet hij verstek laten gaan bij de Ironman Hawaï. Twee jaar later wint hij deze wedstrijd voor de tweede maal in zijn sportieve loopbaan. Ditmaal won hij deze wedstrijd in een tijd van 8:17:17.

Na een lange afwezigheid werd hij in 2006 zestiende in de Ironman Hawaï. Een jaar later verbeterde hij zich al naar een tweede plaats op de Ironman Lanzarote en werd hij achtste op de Ironman Hawaï.

Titels
  • Wereldkampioen triatlon op de Ironman-afstand - 1996, 1999
  • Wereldkampioen triatlon op de lange afstand - 1997, 1998
  • Europees kampioen triatlon op de olympische afstand - 1996
Onderscheidingen
  • Sportman van het jaar (België) - 1997, 1999
  • Nationale trofee voor sportverdienste - 1997
  • Sportpersoonlijkheid van het jaar - 1999
  • Vlaams sportjuweel - 1996
  • Vlaamse Reus - 1999
Palmares

1990
 
  • 9e - EK olympische afstand in Linz - 1:52.04
  • 4e - WK olympische afstand in Orlando - 1:53.01
1992
  • 7e - EK olympische afstand in Lommel - 1:50.16
1993
  • 20e - WK olympische afstand in Manchester - 1:56.10
1994
  • 11e - EK olympische afstand in Eichstatt - 1:55.33
1995
  • 2e (zilver) - EK olympische afstand in Stockholm - 1:47.05
  • 2e (zilver) - WK lange afstand in Nice - 5:48.23
  • 10e - WK olympische afstand in Cancun - 1:50.44
1996
  • 1e (goud) - EK olympische afstand in Szombathely - 1:42.43
  • 2e (zilver) - WK olympische afstand in Cleveland - 1:40.12
  • 2e (zilver) - WK lange afstand in Muncie - 3:57.54
  • 1e (goud) - Ironman Hawaï - 8:04.08
1997
  • 1e (goud) - WK lange afstand in Nice - 5:35.44
  • 1e (goud) - Ironman Europe - 7:50.27
1998
  • 1e (goud) - WK lange afstand op Sado - 5:44.06
  • 2e (zilver) - Ironman Hawaï - 8:31.57
1999
  • 1e (goud) - Ironman Hawaï - 8:17.17
2000
  • 1e (goud) - St. Croix Half Ironman - 2:31.39
  • 1e (goud) - Superman Triatlon - 3:59.01
2001
  • 12e - EK olympische afstand Funchal - 1:49.57
  • DNF Ironman Hawaï
2002
  • 12e - WK lange afstand in Nice - 6:32.27
2003
  • 1e (goud) - Ironman Malaysia - 8:31.16
  • DNF Ironman Hawaï
2004
  • 1e (goud) - Ironman Malaysia - 8:48.02
  • DNF Ironman Hawaï
2005
  • 5e - Ironman 70.3 Hawaï - 4:31.51
  • 8e - Half Ironman UK - 4:28.38
  • 5e - Muskoka - 2:43.00
  • 202e - Ironman Hawaï - 9:40.29
2006
  • 12e - Ironman 70.3 California - 4:16.02
  • 7e - Ironman Lanzarote - 9:14.48
  • 16e - Ironman Hawaï - 8:37.12
2007
  • 2e (zilver) - Ironman Lanzarote - 8:59.13
  • 8e - Ironman Hawaï - 8:30.01
2008
  • 2e (zilver) - Ironman 70.3 Antwerpen - 3:46.32
  • DNF Ironman Hawaï
2009
  • 1e (goud) - Vienna City Triathlon - 3:56.44
  • 4e - Ironman 70.3 New Orleans - 3:57.13
  • 6e - EK lange afstand Praag - 5:44.22
  • 50e - Ironman Hawaï - 9:14.59

Laurent Thirionet


Laurent Thirionet, geboren op 22 november 1970 in Bergues, is een Franse wielrenner.

Hieronder vindt u zijn indrukwekkend palmares.

2012 Londen
  • Olympische Spelen Londen 2012
    • Bronzen médaille
  • Rome (ICI World Cup)
    • Winnaar van de individuele tijdrit
  • Ségovie (UCI World Cup)
    • Tweede in de individuele tijdrit
2011 Kopenhagen
  • Frans kampioenschap wielrennen - tijdrit
    • Gouden medaille
  • Ségovie (UCI World Cup)
    • Zilveren medaille
2010 Baie comeau
  • Wereldkampioenschap - Tijdrit
    • Zilveren medaille
  • Frans kampioenschap wielrennen - (wegrit en tijdrit)
    • Gouden medaille
2009 Bogogno
  • Wereldkampioenschap wegrit
    • Zilveren medaille
    • Bronzen medaille bij tijdrit
2008 Peking
  • Olympische Spelen in Peking
    • Gouden medaille bij tijdrit
2007 Bordeaux
  • Wereldkampioenschap individuele achtervolging
    • Gouden medaille
  • Wereldkampioenschap tijdrit
    • Gouden medaille
    • Vice wereldkampioen van de kilometer op de piste
2006 Aigle
  • Wereldkampioenschap wegwielrennen (wegrit en tijdrit)
    • Gouden medaille
  • Wereldkampioenschap van de individuele achtervolging
    • Gouden medaille - wereldrecord van 3’56’’904
    • Vice wereldkampioen van het tijdrijden
2005 Alkmaar
  • Europees kampioenschap tijdrijden
    • Gouden medaille - wereldrecord 1'18''20
  • Europees kampioenschap tijdrijden
    • Gouden medaille
2004 Athene
  • Olympische Spelen Athene
    • Gouden medaille in achtervolging
    • Zilveren medaille in tijdrijden
    • Bronzen medaille in teamsprint
    • Zilveren medaille in wegrit
2003 Praag
  • Europees kampioenschap op de piste (kilometer)
    • Gouden medaille
  • Europees kampioenschap op de weg (wegrit)
    • Gouden medaille
2002 Augsburg
  • Wereldkampioenschap op de weg (wegrit)
    • Gouden medaille
  • Wereldkampioenschap tijdrit (kilometer)
    • Gouden medaille - wereldrecord met 1'20''41
2001 Zurich
  • Europees kampioenschap op de weg (wegrit)
    • Gouden medaille
  • Europees kampioenschap op de piste (kilometer)
    • Gouden medaille
2000 Sydney
  • Olympische Spelen Sydney (wegrit)
    • Zilveren medaille
1999 Blois
  • Europees kampioenschap op de piste (kilometer en individuele achtervolging)
    • dubbele gouden medaille
  • Europees kampioenschap op de weg (wegrit)
    • Zilveren medaille
  • Wereldduurrecord Bordeaux
    • Wereldrecord duurrijden 41,031 kilometer
1998 Colorado-Springs
  • Werelkampioenschap op de piste (achtervolging en kilometer)
    • Zilveren medaille
  • Wereldkampioenschap op de weg (wegrit)
    • Zilveren medaille

In samenwerking met de wielerploeg CIFIDIS (competitie) sinds 1998:
  • Ridder in het Legioen van Eer
  • Nationale orde van verdienste
  • Medaille van de Senaat
  • Medaille van de Nationale Vergadering
Created by PopComSitemap